Karting centar Jagodina

Škola kartinga

Škola kartingaKarting centar Jagodina svakodnevno radi na popularizaciji i podizanju svesti o kartingu kao sportu, prevashodno svojim unapredjenjem i održavanjem koraka sa novitetima i standardima koje postavljaju vodeće svetske zemlje u karting sportu.

U tom smeru, Karting centar Jagodina školi kartinga pristupa vrlo profesionalno i detaljno – pružajući svojim polaznicima najbolju moguću početnu bazu znanja o karting sportu, na ovim prostorima.

Škola kartinga sadrži obuku, koja obuhvata teorijski i praktični deo u trajanju od oko 45 minuta - 20 minuta čiste vožnje i oko 25 minuta teorijske edukacije, tri puta nedeljno. Obuku pruža karting instruktor. Instuktore škole kartinga, sačinjava tim visoko kvalifikovanih, stručnih lica koji su prisutni od samog početka nastanka Karting centra Jagodine, pratili i direktno učestvovali u procesu razvoja karting sporta (naš matični klub K.S.K „Jagodina“ ima vodeću šampionsku titulu poslednjih četiri godina 2014,2015,2016 i 2017 u Karting Savezu – www.kartingsavez.com) .

Sa postignutim uspehom i iskustvom, sa ponosom možemo konstatovati da svim polaznici škole kartinga koji imaju ambicije i da postanu šampioni Republike Srbije, možemo pružiti adekvatno usmeravanje u tom pravcu. Škola kartingaŠkola kartinga i predstavlja prvi korak ka profesionalnom karting sportu, naravno za polaznike sa tom ambicijom. Staza za treniranje polaznika škole kartinga je novo napravljena, staza Karting centra Jagodine - prilagodjena i predvidjena za rekreativnu i profesionalnu vožnju, ukupne dužine 745m,prosečnom širinom 8m i pravcem od 165m. Staza savršenom asimetrijom prati koncept stvaranja budućih šampiona naše zemlje i sa razlogom je proglašena jednom od najboljih. Karting centar Jagodina raspolaže sa ukupno 42 karting vozila, različitih karakteristika i veličina. Kartinzi namenjeni za polaznike škole kartinga su, u zavisnosti od godina su :
1. Carolli kart - Honda GX270cm3 - 9ks,
2. Swiss Hutless kart - Honda GX 200cm3 - 6.5ks

Svi kartinzi imaju proverene i stabilne inovativne hidraulične kočione sisteme. U odnosu na visinu vozača - podesiva sedišta, podesive papučice gasa i kočnice tako da su kartinzi prilagodjeni i pristupačni deci već od 6, 7 godina – u zavisnosti od visine,težine kao i mentalnog sklopa deteta (o temi uslova za vožnju kartinga za decu detaljno je objašnjeno u delu „karting za decu“ - http://www.kartingjagodina.com/karting-za-decu.html).

Na kraju, ono što je bitno napomenuti da škola kartinga jeste nezaobilazno učenje kroz zabavu i igru kroz koju će naši polaznici nadograditi svoje vozačko umeće, učvrstiti svoje samopouzdanje i spremni kročiti u javnom saobraćaju a ako pokažu i talenat u vožnji kartinga, put ka profesionalnom karting sportu će im biti olakšavajuća okolnost jer su izabrali upravo nas. Pobednički klub, koji niže uspehe iz godine u godinu ....I zato izaberite najbolje...Pridružite se timu koji pobedjuje. Vaš, Karting centar Jagodina.