Karting centar Jagodina

 

''KARTING LIGA SRBIJE''

Karting centar Jagodina u skladu sa mogućnostima koje pruža ‘’nova’’ karting staza Karting centra Jagodina i nova ergela rental, komercijalnih kartinga ‘’RIMO Alpha kart – B&S 306 13ks’’, omogućio je ljubiteljima karting sporta, automobilizma, adrenaina, brzine, da učestvuju u karting prvenstvu ‘’ligi’’ gde nije potrebno imati spostveni karting, tim iza sebe, trenera, mehaničara...

Naime Karitng centar Jagodina osmislio je takmičenje sa nazivom ‘’Karting LIGA Srbije’’ kako bi trkačima približio organizovano, osmišljeno, ravnopravno karting trkanje, sa uslovima na nivou šampionata.

Karting LIGA Srbije traje tokom cele vozne sezone od aprila do oktobra i koncipirana je da u njoj učestvuju osobe oba pola, rekreativci, ljubitelji brzine starosti iznad 14 godina. Planirano je održavanje 10 takmičarskih dana koji se održavaju nedeljom. Karting LIGA Srbije održavaće se isključivo na karting stazi Karting centra Jagodina po naknadno utvrđenom kalendaru. Za učestvovanje je neophodno učlanjenje, licenciranje koje se može izvršiti na samoj karting stazi ili popunjavanjem predviđenih obrazaca i slanjem na adresu Karting centra. U toku trajanja lige učesnci osvajaju bodove na osnovu plasmana na trkama i tako zauzimaju određene plasmane na tabeli. Karting centar Jagodina je za učesnike ‘’Karting LIGE Srbije’’ omogućio da u toku takmičarskog dana učestvuju na izuzetno ozbilnjom takmičenju koje podrazumeva 5 faza: (slobodan trening, kvalifikacije, trku 1, trku 2, finale).

Obzirom da su takmičari različite starosne dobi a samim tim i konstitucije, težine, u cilju ravnopravnijeg takmičenja organizator ‘’Karting centar Jagodina’’ osmislio je sistem bodovanja u odnosu na težinu vozača. Tj. vršiće se kategorizacija (4 kategorije) u odnosu na izmerenu težinu vozača. Merenje se vrši prilikom verifikacije u toku takmičarskog dana. Tamičar se meri na baždarenoj vagi organizatora u opremi kojoj će učestvovati bez kacige.

Pre svake faze takmičenja, (slobodan trening, kvalifikacije, trku 1, trku 2, finale) takmičar ‘’žreba’’, izvlači karting koji će voziti u toj fazi. U toku jednog trkačkog dana takmičar ne može dva puta voziti isti karting.

Organizator ‘’Karting centar Jagodina’’ na kraju svakog trkačkog dana finalistima (1-2-3) dodeljuje nagrade u vidu medalja, pehara.

Učesnici koji poseduju licencu ‘’Karting LIGE Srbije’’ mogu mimo takmičarskog dana ostvariti određene popuste na usluge koje pruža Karting centar Jagodina (20%). Na kraju završetka lige planirane su vredne nagrade za prva tri plasirana učesnika.

1. mesto - Trkački racing karting,
2. mesto - Full face kaciga,
3. mesto - besplatna licenca za narednu sezonu Sve informacije, pravilnici, tabela rezulata nalaze se na našem sajtu: www.kartingjagodina.com

Dodatne informacije na tel. 069/66-55-66 www.kartingjagodina.com