Karting centar Jagodina

Karting za decu

Karting za decuKarting centar Jagodinu za 15 godina, koliko postoji, posetilo je puno dece koji su se po prvi put našli za volanom kartinga i naše dugogodišnje iskustvo u radu sa decom, nam je omogućilo da ih na taj korak pripremimo vrlo jednostavno, metodom učenja kroz zabavu i igru. Uz obaveznu edukaciju upoznavanja sa osnovama karting vožnje kao i pravila koja moraju da se poštuju, deca prolaze kroz sistem upoznavanja sa svojom prvom samostalnom vožnjom, na vrlo siguran i bezbedan način. Pored niza pogodnosti koje vožnja kartinga pruža za decu jedna od najbitnijih jeste razvoj motoričkih sposobnosti, da uz pomoć sporta nauče da grade samopouzdanje a i kako da budu disciplinovani.

Deca vožnju kartinga doživljavaju kao nešto novo, zabavno i neretko smo bili svedoci situacija gde roditelji svojim strahom koji je uglavnom proizvod neupućenosti, prenesu na dete i kao krajnji ishod imamo dete koje više ne želi da stvara svoja prva nezaboravna iskustva u vožnji, na stazi prilagodjenoj i predvidjenoj za vozačko osposobljavanje, od strane stručnih lica. Karting za decuSama težina celokupne karting konstrukcije iznosi preko 100kg, što dovoljno govori o činjenici da je mogućnost preokretanja karting vozila doslovno nemoguća. Takodje, brzina kartinga namenjenih za vožnju dece, limitirana je i svedena na najmanju moguću kako bi se isključila i najmanja bojaznost za bezbednost samog deteta. Dakle, da je vožnja kartinga za decu na bilo koji način nebezbedna, nesigurna ili rizična, deca ne bi bila u mogućnosti da upravljaju karting vozilima.

Naravno, postoje uslovi koji moraju da se ispune da bi dete od 6 ili 7 godina i starije moglo da upravlja karting vozilom a to su tri bitna faktora: visina, težina kao i mentalna zrelost deteta. Dete koje je nižeg rasta, neće moći fizički da dodirne pedale gasa i kočnice ili ako nema dovoljnu težinu neće moći da upravlja kartingom i samim tim mu je onemogućena vožnja. Pod mentalnom zrelošću se podrazumeva da dete ima dovoljnu koncentraciju da sasluša edukaciju koja se obavlja pred sam početak vožnje i što je još bitnije da razume i shvata šta mu se govori i da ih primeni prilikom vožnje na stazi. Karting za decuUkoliko dete ne zadovoljava ova tri uslova za samostalnu vožnju kartinga uvek preporučimo da bude roditelj taj koji će dete voziti, dok dete dovoljno ne stasa za svoju prvu samostalnu vožnju.

Za naše sadašnje i buduće karting vozače, biće nam zadovoljstvo i čast da i ubuduće budemo zaslužni za Vaše osmehe, da uz nas učite znanja o vožnji, da usavršavate postojeća i gradite samopouzdanje u narednim vozačkim izazovima, koji vas čekaju a Vi ćete ih dočekati spremni.

 

Upoznajte vožnju kartinga na pravi način

Karting centar Jagodina