Karting centar Jagodina

Rekreativni karting

Rekreativni karting podrazumeva rekreativnu dnevnu ili noćnu karting vožnjuosoba oba pola, dece i odraslih. (deca od 7 godina i starija).

Vožnje mogu biti individualne ili grupne u trajanju od 10 minuta ili više. Ukoliko se vozač odluči za vožnje duže od 10 min, npr. 15, 20 ili 30min ostvaruje velike popuste stim da vožnju od 20 ili 30 minuta ne mora odvoziti odjednom već može u nekoliko različitih ‘’stintova’’.

Karting centar Jagodina pre svake rekreativne vožnje, preko svojih stručnih instruktora nudi skraćenu obuku i pripremu karting vožnje naročito kada su u pitanju deca ili osobe koje po prvi put imaju kontakta sa kartigom.

Sem skraćene obuke i pripreme Karting centar Jagodina svojim korisnicima prvi krug ne meri vreme kako bi se vozač laganom vožnjom upoznao sa stazom, uverio da na stazi nema nekih predmeta ili da proveri tehn. Stanje karting vozila (upravljanje, zaustavljanje..)

Karting vozila Karting centra Jagodina (Swis Hutles GX200-6.5ks, Caroli kart gx270-9ks i RIMO Alpha Briggs&Stratton 306-13ks) namenjena za rekreativnu vožnju su profesionalna, originalno fabrički izrađena karting vozila sa visokim stepenom bezbednosne zaštite, podesivim sedištem i pedalama gasa i kočnice u odnosu na visinu vozača, automatskim menjačem (gas, kočnica).

Pored niza pogodnosti koje vožnja kartinga pruža jedna od najbitnijih, kod dece je razvoj motoričkih sposobnosti kao i učenje prvih koraka u vožnji I priprema za vrlo složen javni saobraćaj a što se tiče odraslih, nadogradnja vozačkih sposobnosti, razvoj takmičarskog duha a sve kroz zabavu i druženje, na vrlo siguran i bezbedan način.

Korišćenje ‘’full face’’ kacige je obavezno. Vozač može koristiti svoju kacigu a Karting centar Jagodina je za sve korisnike obezbedio homologirane kacige u različitim veličinama.

Dodjite i proverite zašto je Karting centar Jagodina Vaš najbolji izbor.